onsdag 23. november 2011

ukens tirsdagskokk

Nytt påfunn i underveis-familien: Ukens tirsdagskokk. Kokken, som er ment å være en av de tre under myndighetsalder her i familien - etter tur - legger planer, skriver handleliste og er sjef på kjøkkenet.
Lillebror på fem og et halvt var førstemann ut - og planen hans var klar: Pannekaker og eplekake med hjemmelaget is. Rett hjem fra barnehagen, vaske hender, finne forkle og i sving. Halvannen times intenst arbeid fra en målbevisst ung mann. Måle, veie, knekke egg, vispe, dele epler. Litt hjelp med å sette inn i en varm stekeovn - der blir armene litt for korte. Med tre stekepanner i sving på ovnen var det også greit med en assistent - men det har jo sjefskokker alltid.
Og så varm velkomst til en sulten familie. Lillebror selv måtte legge seg nedpå litt før desserten - det tar på å være kokk.

6 kommentarer:

 1. Jeg har tre søsken, og på et eller annet tidspunkt fikk vi ansvaret for middag en gang i uka hver. Supert konsept både for oss og foreldre. Vi var nok riktignok litt større enn fem :)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk! Jeg har lurt på når barna er store nok til å lage middag selv. Han som snart er seks må tydeligvis snart settes i sving!

  SvarSlett
 3. Så bra! Det er stas å få være sjef på kjøkkenet:)

  SvarSlett
 4. Wow, eg er imponert! Det er ein ambisiøs meny, spesielt med den heimelaga isen. Kanskje det er slikt du brukar å slenge saman?

  Pannekaker er høgt i kurs her også (sjølv om frøken Fem høgt og tydeleg proklamerar at ho foretrekker pappaen sin oppskrift) (trur det har noko med grovmjøl å gjere..)

  SvarSlett
 5. Dette er jo en ung mann med særdeles trygg tro på seg selv og sine egne evner. Og det å velge selv er jo inspirerende. Nybakt kake på en tirsdag er ikke vanlig her i huset. Det må tilføyes at isen har han ikke laget selv, det har jeg, så den skulle bare hentes i fryseren. (Og ja, det er noe sånt som jeg "slenger sammen")
  Noe av poenget her - i tillegg til å lære seg konkrete ferdigheter - er jo å se at det er ansvar og arbeid knyttet til det å få mat på bordet her i huset. At de som ikke pleier å kokkelere så mye kan få litt respekt for dette, kanskje.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)