tirsdag 9. august 2011

jentedager


Denne uka er det vi jentene som steller hjemme. Den nybakte åtteåringen og underveismammaen. Lillebror er i sving med et nytt liv i naturbarnehage - og det krever sitt, Storebror lærer mangt og meget og skaffer nye bekjentskaper på sommerskolen, og underveispappaen han tjener til livets brød. Vi her hjemme baker livets brød og jammen har ikke underveismammaen også nesten altfor mange oppdrag å sjonglere nå plutselig, sånn innimellom brødbakst og barnehageinnkjøring og gummistøvelinnkjøp og bringebærplukking og forberedelser til barneselskap og slikt noe. Men det er jo moro, da. Oppdrag liksom! Skal visstnok være betalt også. Jeg leser og skriver og leverer og fikser og ordner. Og henter tidlig og plastrer knær og hører spennende beretninger når mannfolkene kommer hjem fra den store verden. Og det er en god følelse å kombinere jobb, hjem og unger og alt sånn omhverandre.

Og åtteåringen - hun har det så koselig forteller hun. Det er fred og ro i huset, ingen brødre å krangle med. Tid for å lese, legge tusenbrikkerspuslespillet, rydde i dokkestua, ha lunsj alene med mamma. Og så tar vi oss noen fine turer - minst en hver dag. Det er gode og mangfoldige sommerdager i sol og regn.

Bildet er fra avslutningen av en annen tur tidligere i sommer. Få alt oppi fem sekker igjen i det vi forlater koia i skogen for denne gang....

2 kommentarer:

  1. Det er rart det der med å være alene sammen med et av barna. Tror de har godt av det innimellom....

    SvarSlett
  2. Så hyggelig dette høres ut!
    Jeg har en nybakt SFO-gutt og får ikke vite noe som helst.
    Og når mannen kommer hjem så får jeg bare vite om nyfunnen sykkelkunnskap blant kolleger. Og på jobb har det visst ikke skjedd noe som helst mens jeg har vært på ferie.

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)