mandag 10. mai 2010

huset har vokst

Vi har et hus som har lagt på seg det siste året. Fra et nett lite hus fra 1954 med 85 m2 boareal har huset i løpet av høsten vokst til ca130 m2, pluss kjeller og loft. Det har kostet tid, penger og tårer og mye mer, men vi er jo glad for å ha tatt dette skrittet. Nå finnes det egne rom til alle barn, flere oppholdsrom/allrom for alle, først og fremst et stort romslig "leve-kjøkken" - med plass for legobygging, lekselesing, dansing osv - alt som er nødvendig her i huset. Nå står det potteplanter og spirepotter til ungenes kjøkkenhage i alle vinduer, det var det også lite plass til før.
Men det har vært et utrolig slit, veldig vanskelig entrepenør å samarbeide med, ganske hyggelige håndverkere å samarbeide med, helt vanvittig dagligliv med småbarn midt på en byggeplass - det kan jeg ta mer om en annen gang.

Men nå er vi på en måte ute på andre siden av denne prosessen. Ferdigbefaring - alt for seint - i morgen, hagen begynner å ta form igjen der det bare var skrot og byggeavfall for noen uker siden, inne skal et fortsatt males og innredes, - men vi lever her og utfolder oss her - og det er godt. Vi er en familie som er ganske mye hjemme og som er veldig aktive med mange slags plasskrevende prosjekter. Med mer plass blir prosjektene mer stas og ikke bare rot. Det skal være mulig å la et legobyggverk få stå - la et tegneprosjekt få ligge til etterpå, la mammas bøker og skriveprosjekter få tårne seg opp, og allikevel ha det koselig og fint.
Så - slik håper vi at vi har bygd oss og investert i en god framtid her på hjørnet, her i denne vesle grenda i utkanten av Oslo - en framtid som blir god for store og små, og for når de små blir større....

- og så får vi leve med dette lånet da....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)