onsdag 18. januar 2012

"- og at det er en nyttig ting...."Noen tar bilde av støvletter og neglelakk og viser andre i bloggverdenen hva som finnes av muligheter på slike markeder. Vel og bra  - men der har jeg lite å bidra med. Her er det oftere bilder av sokker og sånn. Og selv om sokkene og grovbrødet finnes her - så er dette (også) en blogg med meninger og refleksjoner. Her finnes med hverdagsglimt og hverdagsliv og her finnes tanker om forbindelsen mellom det nære og hverdagslige livet som hver og en av oss tross alt lever - og de mer overordnede problemstillingene, utfordringene og lange linjene. Vi hører til der, vi mennesker, vi lever konkrete og fysiske liv, med ullsokker og støvletter... - og vi kan tenke og løfte blikket og forflytte oss mentalt, i tid, mellom ulike perspektiver.

Alle koppekakedebattene - og nærsynte-dame-blogg-debattene kan jo gjøre noen og enhver usikker på om en kan skrive om og ta bilde av noe som ikke også samtidig kunne vært hovedoppslag i Die Zeit eller lignende. Men jeg har inntrykk av at neglelakk og støvletter fortsatt har sin plass - så da tar jeg med en liten post om hjemmelagde julepresanger og nyttige ting.

Årets ambisjon var minst 50 % hjemmelaget. Det greide jeg nok. Den aller nærmeste måtte riktignok nøye seg med bare en sokk på julaften - men den andre kom andre juledag, og han var riktig fornøyd med både sokkene og vottene.


Her er en del av ungenes haug. Det ble mange votter og luer og halser, noen fikse leggvarmere til frøkna - med mer. Og det er så moro og godt å se at mamma-votter og -luer får favoritt-status. I tillegg til å være varme og gode får de ekstra verdi av at de er hjemmelaget.  

Så ble det pysj til hver av ungene. Nå har jeg lært meg å sy i stretchstoff - det var jo på tide - og ungene har hver sin solide og varme pysj - som også havnet på favorittlista.


Og så dette da - det var morsomt og tidkrevende. To små nevøer fikk hvert sitt natur-skatte-samle-sett. En veske sydd av nettingstoff (slik at sand etc lett renner ut.) - til å samle all verdens naturskatter. Et forstørrelsesglass til hver - og noen naturbøker på kjøpet. Jeg fikk rapport om at de to små var ute allerede første juledag på naturskatte-jakt!


- det var flere votter, det var masse grytekluter, det var papirstjerner og mye mer. Det holder vel nå. Nå er det nye stoffbunker og garnnøster og nye skriveoppdrag. Januar.

7 kommentarer:

 1. likte den naturskatteveska.. hvordan lager man en slik tro?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg fant et (syntetisk) nettingstoff på Stoff og stil og sydde selve veska av dette. Kant oppe og hanker er sydd av et kraftig bomullstoff med morsomt mønster, opprinnelig kjøpt på Ikea. Merkelappene med navn på den ene siden og "naturskatteveske" på den andre - er klippet i ufarget bomullstoff og skrevet på med vannfast tusj og sydd på med maskin.
   Nettingstoffet var utrolig klønete å sy med....

   Slett
 2. Så fine ting du lagde!

  Jeg skal prøve å lage mer selv til neste jul, men det blir nok mye hjemmelaget snop og enkel hekling.

  SvarSlett
 3. Så flott! Skulle gjerne ha tatt opp strikkinga igjen, men det blir nedprioritert for tida. Selv lagde jeg ingen julepresanger i fjor, men jeg hjalp i hvert fall ungene med å produsere noen. Det føltes viktig å få dem i gang med å lage julepresanger så de ikke tror at alt må kjøpes alltid. Og så fikk jeg nydelige leggvarmere og pulsvanter - hjemmestrikket av mamma. De er i daglig bruk, og ja, det betyr mye ekstra at de er hjemmelagde.

  Får forresten ikke lagt inn kommentar her med WordPress-kontoen min i dag. Er det noe tull med kommentarskjemaet?

  SvarSlett
 4. Flotte gaver! 50 % hjemmelagde julegaver? Imponerende!

  Jeg syns også det er flott med mangfold blant bloggere. Og ikke minst, innenfor hver enkelt blogg. For vi er sammensatte som personer og da også som bloggere. Vi er opptatt av ulike ting, noe bloggene våre da også reflekterer. Men samtidig skjønner jeg at debatten har kommet. Og glad for det. For den gir rom for å reflektere. Tenke litt over hva det er man selv vil med bloggingen. Og for all del, ikke at alle skal hive seg rundt og blogge Die Zeit-style. Nei. Men refleksjonen i seg selv er nyttig. Og hvis flere utfordres til å spe på med meningsutveksling om andre ting enn sokker og kaker og dagliglivet, så gjør jo ikke det noe heller.

  SvarSlett
 5. 50% hjemmelaga gaver, det står det respekt av. Og de natur-skatte-samle-settene var utrolig kreativt.

  Hurra for mangfold, vi er som Liv-Inger over her skriver, sammensatte mennesker og det finnes en tid og et rom for de fleste temaer.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)