søndag 17. juni 2012

sommer og middelalder


Jeg kjenner at jeg har hatt en sommerhelg. En ordentlig sommerhelg. En lykkehelg. Hentet krefter.

Med sol og regn. En frodig hage, en myldrende familie, et hus som har rom for oss og ideer og rot. En gjeng med sommerforkjølelser som går over. En mann som snekrer en ny kjøkkenhylle av en gammel kjøkkenskuff.  Jeg får sydd litt og synes ikke den nye kjolen blir helt topp - men, men. Får stelt i hagen men ikke klipt plena. Mye lykke. Lange morgener. Unger som stort sett er venner. En budrunde vi gir opp - men vi taper ikke motet. Neida. Det blir hytte engang....

En utrolig søndag på Oslo Middelalderfestival - med hele gjengen, betatt av musikk, gjøglere, riddere, markedsboder.... (vesla mi fikk kjøpe kaninskinn, som jeg rett og slett skal sy en muffe av - stor lykke - gutta var like fornøyde, en med armbrøst - som kan skyte vinkorker! - en med tresverd og skjold.. Og jeg fikk meg rett og slett en ullkappe med hette til alle kalde kvelder!). 

En søndagskveld i en grønn, grønn, grønn hage som tettes og samler seg og lager vegger rundt livet vårt - og der de tre middelalderinspirerte ungene ikler seg kapper (delvis Halloween-kapper som jeg sydde i høst, en med Rødhettekappe, - og jammen en kongekappe på minstemann) - griper sverd og skjold og armbrøster, og er en "gjeng med gode venner i middelalderen". Eventyret er i gang. 

Og fuglekassa utenfor vinduet - der vi dag for dag har fulgt med på kjøttmeis-mamma og kjøttmeispappa som har flydd ut og inn uavbrutt med mark og andre godsaker - og der vi så ungene henge med hodet og nebbet sultent ut gjennom hullet i hele går - og der vi til slutt satte opp et nett bakenfor for å hindre grådige katter nå den siste tida - der er det i dag tomt. Fuglene er fløyet. Ungene var klare. Slik går det.

Sommer. Godt. Enda mange timer til mandag.1 kommentar:

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)