onsdag 3. oktober 2012

Positiv i pøsende regn...


Bildet er fra en annen høstdag. Hagtornen i skinnende sol. I dag har det vært pøsregn.
(Til dem som etterspør mer negativitet i bloggverdenen, kan jeg informere om at det har vært tungt å være produktiv på pc-en i dag. Sånn er livet. Det har jeg egentlig ikke tid til. Det betyr at jeg må skrive mer en annen kveld. Men noen sider ble det jo... Sånn - ferdig med det negative for denne posten.......)

To-tre unger (egne og lånte) har hatt juleverksted på kjøkkenet i dag! På eget initiativ (jeg er ikke helt klar ennå!) I hele dag. Bare avbrutt av et par timer ute - i full entusiasme da også i pøsregn og søle. Så da er det i gang - masse nisser og julekort er produsert. Storebror har støvsugd og stekt speilegg til hele gjengen til lunsj. Jule-jentene ryddet ordentlig etter seg på kjøkkenet. Lillebror gledet seg hele dagen til å kjøpe fotballstøvler - for snart, snart, etter høstferien starter fotballtrening... Da blir livet enda mer verdt å leve for minstemann, ser det ut til - ikke at det er så lite å ta av fra før heller. ("Det er godt av vi kan kose, tenk om vi ikke visste at vi kunne kose, Mamma.")

Det er godt å være omgitt av små mennesker som er glad for så mye.

Det er fyr i ovnen. Det er ulltøy til tørk. Mannen har vasket huset. Jeg har fått sjokolade. Møkkete regndresser får henge til en ny regnværsdag. Det er et nybakt glutenfritt brød til Storebror på kjøkkenbenken. Jeg vet ikke hva jeg skal bli når jeg blir stor - eller etter jul. Men jeg har mye fint garn i skuffer og kurver... Det var lov å lese lenge på senga for små høstferieunger. Jeg har fått ryddet vekk litt av sommertøyet.

Nå sover alle.

God høstferie - enda noen dager - til deg. Med eller uten juleverksted, pøsregn, klesvask eller fotballstøvler.4 kommentarer:

 1. Så du var innom Frøken Makeløs. Det kommer mer. På NRK yttring på fredag. Det er lov å være blid!

  SvarSlett
 2. Jeg skal følge med. Flott at du skal skrive på NRK du også.

  SvarSlett
 3. Jeg har tenkt på noe når det gjelder denne bloggdebatten. Det er liksom to motpoler når det gjelder sånn hverdagsliv-blogging:
  Det ene slaget er de som skryter i ord og bilder av det "perfekte" i livet sitt - de velger ut de pene, ryddige hjørnene og de harmoniske øyeblikkene, og skriver helst om lykke og positive greier.
  Så har du det andre slaget, de skryter av å være "motstrøms" fordi de klager høylydt ved enhver anledning over hvor uventa vanskelig og slitsomt voksenlivet viste seg å være. De skriver gjerne humoristiske tekster fulle av negativitet rundt tradisjonelle kvinnesysler og -verdier, og vil gjerne kalles modige når de "innrømmer" at de hater å bake og gleder seg til barnehagen åpner igjen etter ferien (selv om de vel må sies å være mye mer trendy og politisk korrekte en den første typen damer i dag).
  Jeg leser og liker flere bloggere i begge kategorier jeg, men det som plutselig slo meg her en dag var at det er så få som klarer å skrive ærlig og fint sånn midt i mellom disse to motpolene. Som klarer å formidle at hverdagslykken faktisk kan blomstre midt i alt som er halvferdig, uvaska og ugjort. Vise et bilde av en levende rotete kjøkkenbenk OG beskrive hvordan det dufter av nybakt brød derfra. Fortelle koselig fra et familieliv hvor man prioriterer tid og samvær, men også om hvordan noen dager er sånn at man kommer sliten hjem og må grine en skvett over rot og kaos i gangen. Det er der jeg synes du og bloggen din er, og det gjør den til et så inspirerende og godt sted å være!
  Klem fra KristinB :-)

  SvarSlett
 4. TAKK! Du er en så inspirerende leser - jeg blir så glad for at jeg kan skrive noe som noen synes er ok :-)

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)