torsdag 1. november 2012

godt sagt


Jeg fant meg et godt uttrykk her idag: Nemlig

" henge i feil stropp!"

For det er i seg selv ikke noe problem å "henge i stroppen", tvert i mot. Det er meningsfylt å stå på for det rette og det viktige - brette opp arma, gjøre en innsats, sjaue og styre og ordne - oppnå det som trengs. Jeg er bondekjerring i bunnen - jeg er innstilt på innsats.

Men det føles helt feil dersom en "henger i feil stropp".

Nemlig.
Mer om det en annen kveld.
Lev vel. I morgen er det fredag igjen.

7 kommentarer:

 1. God helg til deg. Føler ofte at man henger i feil stropp og gjør ting man egentlig ikke føler gavner en selv eller kanskje ikke engang noen i husstanden.. Men, men slik er det..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - Ja - det er vel det - at jeg ikke helt vil slå meg til ro med at "slik er det". Jeg vil nok gjerne "gjøre noe med det". God uke tilbake!

   Slett
 2. føler ofte jeg henge i feil stropp, men hvilken er den riktige????
  i det ene minuttet er de her du bør være og i det neste bør du være der ......
  Fin fredag til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. En kan jo ikke ha en enorm vurdering av hvert eneste skritt en tar og enhver bør en løfter - om dette er "det rette" - det er ikke det jeg mener. Men over tid må en se på det som er stresser og presser i livet - om dette er der en hører til - eller ikke.... Vi hører jo til i krevende situasjoner - jeg er ikke mot det, tvert i mot. Og mange av dem er bare gitte, slik de er. Men noen må vi tenke over.

   Slett
 3. Bra uttrykk!

  Jeg fikk assosiasjoner til kommentarfeltet under artikkelen "jeg er så sliten" om slitne mammaer skrevet av lege (husker ikke navnet) i Varden for et par uker siden.

  ER ting egentlig mer slitsomt nå enn for femti år siden? Med oppvaskemaskin, tørketrommel, all verdens hjelpemidler, tid til både trening, tv-titting og blogging? Eller bruker vi energien vår feil? På å stresse, kave og jage mot neste fri, neste helg og neste ferie? Livet - er ikke det her og nå? Og i såfall hvordan ordner jeg livet mitt her og nå med de viktigste tingene rundt meg - det som fyller meg med energi?

  Gleder meg til å lese neste innlegg! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det fysiske, praktiske arbeidet finnes det andre løsninger på nå enn for femti og hundre år siden. Men det finnes også andre og flere valgmuligheter (og noen av dem kan vi tolke som "krav for å være vellykket") enn den gang - og det er mer det jeg sikter mot. En kan ikke velge alt.
   Jeg har for tida verken tørketrommel eller oppvaskmaskin og jeg baker eget brød og alt annet og sylter og syr klær og alt det der - og det er ikke det som er "feil stropp" i hvertfall. Jeg føler vel mer at det håndfaste fysiske arbeidet som dreier seg om at vi tar oss av de konkrete sidene ved livet faktisk gir energi og ro og tilstedeværelse. Det er nok de andre stroppene i livet jeg strever med for tida.
   Her finnes det ikke en fasit for alle - men det er viktig å kjenne etter for seg sjøl.

   Slett
 4. Spikeren på hodet der... Spennende å følge deg, dette er de virkelig viktige spørsmålene for så mange. Alt godt til deg:-)

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)