søndag 25. november 2012

fri


En helg slik vi trenger det - gjengen her i huset. Rett og slett fri.

Og når det er fri skjer det så mye. For da kan vi finne på ting. Det er da det blir invitasjoner til rockekonsert i kjelleren, utdeling av hjemmelagde billetter på forhånd og streng kontroll av en henslengt Aftenposten-Junior-lesende dørvakt med spiderman-solbriller i døra. Det er da det blir funnet opp nye leker som ingen har hørt om før. Det er da en endelig får raket opp litt mer av det som ligger igjen i hagen, der det visstnok ikke skal bli frost ennå - og det er på samme sted tre små finner opp en ny ballek som en kan gjøre på en gjørmete plen og opp og ned en bergskrent. Det er da lillebror setter igang med nye eksperimenter - som tilsist blir forvist ut i forventning om interessante vanneksplosjoner.... Det er da det blir syverksted på en lørdag og pepperkakebakst og julekurvverksted på en søndag. (Erfaring tilsier at desember er hektisk og vi har enda mindre krefter enn i november, derfor prøver vi å starte i tide - dessuten smaker jo pepperkakene best nå). Det er tid til hemmelige prosjekter i kriker og kroker. Og det er da det blir lange frokoster og nok klesvask og mye lesing for store og små ("Jeg leser" - utbryter førsteklassingen i jubel, der han sitter og blar i et donaldblad og plutselig ikke bare ser på bildene - "Det står "kløne"! - kjempegøy). Det er unger som kryper opp i hverandres senger på morgenene og leser i armkrokene til hverandre - mens en mamma og en pappa får sove litt lenger. (Åja - det blir tid til søskenkrangel også - så gjennomført idyllisk er det nok ikke.).

Godt og etterlengtet.

Pust ut - pust inn. Brett ermene opp og heng opp klesvaska. Sove - stå opp - om noen timer er mandagsmorgenen her. God mandag til deg.

5 kommentarer:

 1. elsker slike helger - (vi har slike søndager nå når pappa jobber man-lør)
  Fin, fin mandag til deg

  SvarSlett
 2. Det blir alltid hektisk i desember - vi prøver å få gjort unna mye i november slik at vi kan få noen rolige dager rett før jul.

  SvarSlett
 3. Herlig, vi har også frihelg coming up! NEsten.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)