torsdag 8. november 2012

- bli med hjem - til hverdagsliv


Bortsett fra for minstemann er det ikke lenger min oppgave å organisere "kan Lisa bli med hjem på tirsdag". Huset er åpent for alles venner. Og når de er her gjelder dette husets regler. Folk henger opp klærne sine selv her i huset - og er det våte klær så må de legges ved ovnen. Alle må sette seg litt på kjøkkenet og få seg ei brødskive eller tømme matboksen når de kommer fra skolen. Folk blir bedt om å dekke på bordet og alle er med på å rydde opp. Det samme gjelder for den gjengen som tømmer lageskapet og garnkurvene og lager verksted på kjøkkenbordet - etterpå er det rydding. Det er leksetid klokka fire - uansett om det er gjester med hjem - de har jo lekser de også. Noen må gå med søpla og noen må hente ved. Det er vanlig middag, det som vi ellers ville hatt, vennebesøk er hverdagsliv. Og det er leggetid til vanlig tid for de som bor her - så besøk må hjem i god tid før det.

Og det er godt og trivelig å ha en ungeflokk rundt bordet - lytte til vennenes beretninger og syn på tilværelsen. Så forstår jeg også livet til mine egne barn bedre.

15 kommentarer:

 1. Så flott!! Tror jeg må prøve å ligne litt på deg der. Enn så lenge så har vi ikke hatt så mye vennebesøk i og med at ungene er så små, men ser jo at det begynner snart..

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) Poenget mitt er jo at det ikke skal være så stor deal hele greia. Det er hverdagsliv. Og jeg er ganske tydelig på å sende/følge/hente unger hjem ganske tidlig - det er ikke "fest" fordi om en blir med hjem fra skolen.

   Slett
 2. omtrent som her dette, skjønner jeg
  Men jeg har måtte begrense til en besøk pr barn, noen ganger .....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - jeg har jo bare tre sjøl, jeg...

   Slett
 3. Veldig hyggelig. Veldig stas er det 20 år etter å kunne dele en rødvinsmiddag med de samme ungene.

  SvarSlett
 4. Hverdager med en god rytme er herlig! Jeg tror det er godt å være barn, og godt å være gjest hos deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å - takk - håper det. Det er rolig og hverdagslig i hvertfall.

   Slett
 5. God plan! Den vil eg adoptera når mine ungar blir litt større. Fin helg til deg og dine. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe med å ikke gjøre så mye utta det. (Og vi som har flere enn to unger til vanlig merker egentlig ikke noen forskjell.) Det skal ikke være vanskelig for ungene å ta med noen hjem - fordi det liksom skal være så mye "ekstra".

   Slett
 6. Så sant! Vi har fire selv, og to av dem tar stadig med venner hjem. Jeg elsker det. Vi har plass til en ekstra når det skulle være - i vårt liv og vår hverdag.

  Men vi ser også behovet for å av og til si at det ikke passer, fordi vi innimellom trenger litt tid til kun familien også.

  Balanse, er det vel jeg prøver å si noe om ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja - balanse. Det er en av grunnene til at jeg prøver å få besøket hjem "i tide" - rundt kl seks, stort sett - så blir det litt ro til kvelden igjen her i huset...

   Slett
 7. Fint;) Her er barnet så lite fortsatt, at det fortsatt er de voksne sin oppgave å organisere.. Men jeg har ofte venninner på hverdags-middagsbesøk..og da kjører vi samme taktikk. Hverdagsmiddag, det vi uansett skulle ha spist. Men kanskje litt vin da:)

  SvarSlett
 8. Akkurat sånn vil jeg ha det også. Hjemmet skal være åpent og gjestfritt. Og det er faktisk en viktig grunn til at vi flytter. For å få plass til akkurat det.

  God tirsdag, underveis.

  SvarSlett
 9. Jeg er veldig glad for å dele min erfaring her, jeg heter Brenda og jeg var lykkelig gift. Ikke før mannen min sa at jeg jukset med ham, da ble vi begge små irriterende par, han kunne ikke tro, og han stolte heller ikke på ordene mine, så vi søkte om skilsmisse, senere ble vi separerte og svor å aldri gjøre opp. Jeg prøvde å gå videre, men jeg kunne ikke bli uten ham, så jeg begynte å søke etter mannen min, så ble jeg henvist til Dr.IZOYA. En flott mann jeg kom over, han kastet en kjærlighetsfortroll og fikk mannen min tilbake innen 24 timer. med dette er jeg her for å dele kontakten til Dr. IZOYA, nå ham via drizayaomosolution@gmail.com. Han er faktisk mektig og spesialiserer seg i følgende saker ...
  (1) Elsker trollformer av alle slag. (2) Slutt skilsmisse. (3) Slutt barrenness. (4) Trenger åndelig hjelp.

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)