onsdag 22. august 2012

huset på landet - hvordan går det egentlig?


Dette skal nok aldri bli en interiør- og oppussingsblogg - men noen glimt fra det svenske sommerhuset vi har gått løs på -  kan dere jofå. Dette kan jo bli bra etterhvert? Jeg har vært ganske (veldig!) usikker til tider...
Her er kjøkkenet. Rensket for masse dill og dall - og med påbegynt malingsstrøk og ferdigmalt tavlevegg. Og avdekket plankegulv etter å ha revet av alle beleggene. Det blå spiskammerset som skal bli foreldresoverom i bakgrunnen. Dette kan jo bli bra. Vi skal jo få tilbake noen stoler og sånn  når vi er ferdige med å skure gulvene - og lage en "kosekrok" rundt tavleveggen. Og fyre i ovnen.
Her er mer slik det var da vi overtok. Med hjort i solnedgang og uendelige mengder med pyntetallerkner og tresleiver osv. Mørke gardiner. Og tepper. Og seig, seig gammel linoleum... (Og det er det i alle de andre rommene også. Vi har ikke fått av alle gulvene ennå. Men vi har gitt bort et lastebillass med "stuff" til en veldedig stiftelse i Sverige. Så nå er det plass for oss også.)

Det var et skikkelig oppløft da vi fant de fine gamle tregulvene under alle lagene med belegg.

Det som er litt verre er at det er litt mye fukt og litt mugg og greier som må bort. Ikke akkurat her - men fukt under huset og mugg i et snekkerbod-rom. Det var vi ikke forberedt på. Det har bekymret meg mye. Vi var forberedt på sjauing og arbeid, men akkurat fukt og mugg var det vi ikke skulle kjøpe oss. Men nå har alle fagfolk vært der og avsagt dommer og det er ingenting som er farlig for mennesker - og det er realistiske tiltak som kan gjøres for å løse problemene. Så da skurer jeg videre. Og planlegger - og drømmer bittelittegrann

For det er jo fint der. Og kan bli enda finere.
Tuntreet er 18 meter i diameter. Og 200 år eller noe sånt.
Badeplassen er fantastisk.
Jeg er fortsatt i tenkeboksen. - Er dette a dream come true - eller et feilgrep? Vi får se. Foreløpig fikser og ordner vi.

3 kommentarer:

  1. Kan aldri tru at dette er eit feilgrep! Men om så er, så er det nye grep. ;)

    SvarSlett
  2. Jeg gir det litt tid - så får vi se....

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)