mandag 20. februar 2012

fri!


Det er mandagsmorgen - vinterferiemorgen, klokka er ni, ovnen varmer inne og det er vinter-vårlys ute. En litt pjusk, men blid Lillebror ligger på sofaen med pysj og pledd og lytter til Danny og den store fasanjakten på lydbok. To skolebarn har frydet seg over å ikke bli vekket - og har dermed vekket seg selv tidlig for å ligge på senga og lese. Jeg startet klokka sju, har jobbet i to timer og sendt avgårde en tekst allerede. Nå er teen varm, og Storebror lager frokost til alle, mens åtteåringen bare må perle en hest før frokost. 

Ferie er fri. Det er ikke alltid så marvellous og gigantisk her hos oss. Men vi er veldig glad i å ha fri. Denne uka skal de voksne jobbe omtrent som normalt, deltid og på skift med hjemmekontor eller bortekontor. Men ungene har fri. Barnehagegutten skal selvfølgelig få ha fri akkurat som skolebarna, nyte godt av roen i huset - og fellesskapet med søsknene. Vi surrer rundt hverandre, hjelper hverandre, drar lasset sammen og det er fri og feriefølelse i huset.

For vi har alle fri. Mange dager uten at noen må vekkes eller følges eller hentes. Uten faste avtaler, treninger, skirenn og kor. Ingen bunke med mapakkesmøring eller masing om å huske gymbager. Ingen ettermiddager med lekselesing, glosepugg og mattestykker. Jeg synes det er mye enklere å få unna litt jobb i en slik friuke - enn når det er fylt opp med tidspunkter og aktiviteter. (Selv om det jo ikke er så overfylt hos oss - så blir det jo litt med tre barn, skole, barnehage, lekser, venner, noen aktiviteter...). Ungene våre er glad i og vant til å finne på gledesfylte og gode aktiviteter selv, ute og inne, sammen eller hver for seg. Vi tar sikkert en skitur en dag, eller en svømmehalltur - hvis nå dette vårværet tar knekken på snøen. Men mest så har vi fri. 

2 kommentarer:

  1. Dette er nesten det beste, å ha fri men likevel være i det vante. Det gjør vi her også, eller eldstemann er på besøk hos kompis og Høvdingen har asvluttet sine to fridager. Vi damene nyter friheten, stillheten og muligheten for å kombinere jobb og lydbok, lek og samtale. Livet er godt når man kan styre det selv.

    SvarSlett
  2. Det er herlig når man får til den roen. Jeg håper på mer av det:)

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)