lørdag 25. juni 2011

- hva leser du nå?


Her er det lesesommer! Kjæresten og jeg leser i stafett, han tar over det jeg er ferdig med. Nå er han akkurat ferdig med Barnepiken av Kathryn Stockett han også, jeg ligger langt foran og har lagt Hundre år av Herbjørg Wassmo (fantastisk) og Verdensmestrene (også lesverdig og interessant, men ikke obligatorisk) av Henrik Langeland i bunken til ham. På nattbordet mitt ligger fortsatt Freedom av Jonathan Franzen halvlest. På tide å ro den i land også, kanskje. Lang og lesbar er den. På vent ligger også Siri Hustvedts det jeg elsket, og Sofi Oksanens Utrenskning. Strandturene krever vel også at jeg plukker med meg litt lettere stoff fra krimbunken i kjellertrappa....

Ungene leser og leser. Det er mye Donaldblader, ekte ferielitteratur, på magen i graset.... Men også masse bøker. Veslejenta på nesten-åtte er ferdig med andre runde av Heidibøkene - boka om den vesle foreldreløse jenta som vokste opp hos bestefar i de sveitsiske alpene, de første bøkene ble skrevet av Johanna Spyri, men ble seinere fulgt opp av andre. Tilsammen er det fem bøker - og de fenger altså en liten jente fortsatt. Storebror leser Hardyguttene og Fem-serien, som begge kommer i nye opptrykk for tida. (Men i kveld var det Biltema-katalogen som ble lest grundig på senga....)

Og så har vi vår felles lesestund til kveldsmaten hver kveld. Ungene gomler brødskiver, Pappakjæresten leser, jeg strikker og hekler og vi nyter lesestunden sammen. Nå er det tredje gang vi leser oss gjennom alle Det vesle huset på prærien-bøkene. De foregår jo ikke alle på prærien - vi starter med Det vesle huset i den store skogen - som er i storskogene i Wisconsin, før den lille familien med tre småjenter legger ut på ferden med prærievogna for å finne et nytt sted å bo - i første omgang på prærien - i indianernes land. Seinere nye og nye steder. Akkurat nå er vi på tredje boka - Det vesle huset i indianernes land. I kveld leste vi om præriebrann, alt gress brant ned rundt det vesle huset, men hus og folk og dyr ble berget. To runder tidligere har vi lest oss gjennom alle disse bøkene, sju bøker er oversatt til norsk. Denne gangen er lillebror også lydhør med og følger spenningen og opplevelsene av å følge det krevende nybyggerlivet i Amerika for 150 år siden.

- og hos deg - hva leses hos deg, denne sommeren?

(Bildet: Og ved siden av bøkene, så må jo hagen og sommernaturen nytes - hver dag. Dette er en Hurdals-rosenknopp!)

4 kommentarer:

 1. Åh, felles lesestund høyrest veldig koseleg ut!! Eg les ingenting nett no, men lyt ein tur på biblioteket eller bokhandelen snart, kjenner eg! Skal prøva å hugsa titlane du nemner her:)

  SvarSlett
 2. Her går det virkelig langsomt med lesingen. Jeg har lest Ingvar Ambjørnsen: "Innocentia Park" og "Dukken i taket" den siste tiden og skal lese "Pynt" av Torgrim Eggen. Så lenge jeg leser, tenker jeg at tempoet får bety mindre.

  Vi har også lesestunder ved kveldsmaten noen ganger, men minstebroren mister lett fokus slik at han lytter istedet for å spise, noe som gjør at måltidet aldri tar slutt.

  Interessant at bøker fra en annen tid fascinerer. Vi har samme erfaring med historiene om Tørris skrevet av Berit Brænne. Det er godt når en ikke må tvinge inn historie!

  Spørs om jeg ikke må blogge om det selv senere i dag.

  God lesesommer fra meg!

  SvarSlett
 3. Akkurat nå hører jeg på lydbok. Driver og maler huset utvendig, og da er lydbok genialt! Har hørt meg gjennom "Flaggermusmannen" til Jo Nesbø, og er nå litt over halvveis i "Kakkerlakkene". Når huset er ferdigmalt og jeg kan gå over til vanlige bøker, skal jeg ta fatt på Camilla Lackbergs "Predikanten". Jepp, blir krim på meg i sommer. :-)

  SvarSlett
 4. Ååååh! "Det vesle huset"-bøkene er et utrolig kjært barndomsminne... Bildet av Laura som fikk tøydukke den ene jula sitter som spikra - jeg kjente meg så godt igjen i hennes følelser. Husker også en slags "vekker" ved beskrivelsen av gleden til Mary og Laura da de fikk hver sin sukkerstang til jul... Det gjorde stort inntrykk! For ikke å glemme da Jack døde. Da gråt hele familien sammen mens vi leste - kommer alltid til å huske det.

  Fant nettopp bloggen din ved en tilfeldighet, og har endt opp med å lese litt her og der. Mye inspirasjon og godt skrevne tekster! Takk for hyggelig lesning - Marie

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)