fredag 2. juli 2010

sommerdrømVi drømmer om en hytte. Et svensk lite rødmalt torp med grønne enger... for eksempel.
Det ville passe bra til vår familie. Vi er en gjeng som liker å surre rundt med småprosjekter, lese, lage, bake, løpe, bygge hytter i trærne og grave i en grushaug. Trenger ikke nye begivenheter eller store sightseeings-opplevelser eller store shoppingmuligheter rundt hjørnet. Bare ro og fred og tid til å være sammen og surre rundt sammen i sommerlivet. Vesleturbo-lillebror må få sine intense løperunder og fotballkamper, men det er jo sommerlivet fullt egnet for...

Torpet kommer ikke av seg selv. Vi får jakte videre.

Men i mellomtida er vårt lille røde hus i en norsk sommerhage i en skogkant vår "sommerhytte". Vi lar humla suse, har mormors gamle spisestuebord fylt av bøker og tegnesaker, badetøyet tørker på snora, rusler barbeint og jakter på marihøner, markjordbær og blomsterbuketter, nyter dagene. Og så en tent lykt og et glass hvitvin på verandaen under sommerhimmelen seint seint på kvelden.

Veslejenta sa så lykkelig i går: "Jeg liker så godt sånne dager som vi har hatt denne uka, du og jeg og storebror, vi bare er hjemme og sammen og finner på så mye fint!" (For et kompliment for den organiseringsfrie sommeren! Her sitter jo tilogmed den kjedelige mammaen ved pc-en prøver å forske innimellom sommerlykken!)

Og fra i dag har hele familien ferie - da blir det enda bedre.

2 kommentarer:

  1. Det ER en glede at hele familien har tid til samvær, for ellers forekommer det ikke for ofte uten at det må planlegges - det har det travle samfunnet og levesettet vårt sørget for .. å bare ha tid, sammen, til å sitte ned og ikke gjøre så mye, men følge med på det som skjer i øyeblikket - det kjennes luksuriøst. Som lykke .. :)

    SvarSlett
  2. Du har så rett. Vi er nok ikke helt gjennomsnittlige siden vi er en gjeng som er mye sammen i hverdagen også - men hverdagsliv krever jo sitt, mange faste poster, bare det at en ikke har en haug matpakker å smøre hver kveld nå om sommeren gir jo en masse ekstra tid!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)