tirsdag 6. juli 2010

Finn et strå, og tre dem på...

- For om sommer'n så finns det minner... - gode minner, fine minner - heile verda er full av minner - finn et strå og tre dem på.....

(jada, jada... det er fri gjendiktning....)

Nå er det mine barns barndomssommerminner som formes. Det tenker jeg på. Jeg er jo med på å forme disse minnene - og mye av det former de jo selv også - ut fra hva de er interessert i - hva som gir deres sommerdag lykke, lys og glede og fester seg i sommerminnet.

Nesten-sju-åringen har fått en bok med stive permer og kalt den "Sommerbok 2010", der skriver hun hver kveld om dagens begivenheter, vi får gjerne lese - og der er det mye, mye lykke i og mellom linjene - det er godt å se!

Disse få lyse ukene - i dette kalde, mørke landet - vi lever ekstra sterkt - det er så kort og intenst og viktig - akkurat nå, akkurat nå - og så er det snart over; det vet i hvertfall vi som har levd noen år - kanskje føles det fortsatt uendelig for de små, slik som jeg selv minnes at det var.

Hva kommer de til å minnes seinere? Alle badeturene til skogsvannet, alle piknikkurvene, alle bær og blomster og klatretrær i hagen og skogen - utfluktene til nye spennende steder, høytlesning i armkroken, mye tid sammen uten timeplan og krav, - eller noe helt annet...? Mammahjertet ønsker og ønsker at det skal være gode minner som bygges.

Det ser sånn ut. Mine to store nyter og nyter frie dager med tusen fantastiske sysler, stelle i hagen, lage landsbyer og bondegårder i skogen og i sandkassa bygge lego, tegne, skrive, klatre, finne igjen alle lekene, sykle, leke, leke, leke. Minstemann trenger mer action - så han durer rundt med den voksne som har mest spennende oppgaver akkurat nå - sykle med pappa for å kjøpe myggmiddel til skogshytteturen, lage smoothie med mamma, klippe plen (mest med pappa). Uten action på dette nivået her blir det spennende ugangsstreker i stedet. Og innimellom bare løpe og løpe og løpe eller bli verdensmester i fotball og badminton for klasse fire år. Til han sovner nesten i armene mine under kveldsmaten, lille godklump!

Og så har jeg lovet meg selv at denne sommeren skal jo også være underveis-mammaens sommer - min sommer, mine sommerlykke-glimt skal også være med; det skal være plass for mammas løpeturer, jeg skal svømme mange kilometer i sommer, jeg skal sitte i ro i blant med kaffe og bok - og jeg skal kapre mannen i livet mitt til litt hvitvin og stearinlys utpå kvelden.
Så det gjør jeg - og da er livet godt!

Og i dag ble det renset og rørt en kasse jordbær her i huset - da er også arbeidet med vinterforsyningene igang..... Alt hører sammen i en rundgang....

2 kommentarer:

  1. Å, så deilig! :) Jeg nyter litt, jeg også, når jeg leser om sommerdagene dine. Kos deg med dine! Sommerklem og myke hilsener fra meg :)

    SvarSlett
  2. Takk for at du leser og kommenterer, det er hyggelig å vite at det er noen der "ute". Håper dine dager er sommerlige og gode også!!

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)