onsdag 25. juli 2012

sommerdager


Vi har så inderlig sommer! Dager fylt av sand og vann og bær og sol og regn og inne og ute og nytt og kjent. De beste dagene som bare er og er og er. Vi plukker bærene - henger opp klesvaska - spiller litt kort med Lillebror - leser ut en bok - pakker en sekk - spiller litt fotball - tegner, strikker, luker, snekrer - tar en tur eller ikke - skravler og fjoller rundt matbordet - har seine, lyse kvelder da småtasser får tøye leggetidene og være en frydefull søskenflokk som løper og tuller ( - i kveld fikk vi til slutt de to minste inn etter en storjublende fektekamp sittende på hver sin huske, fektende med sukkererter!)
og så sovner glade og slitne med nye skrubbsår og myggstikk og kanskje, muligens nyskrubbede føtter etter dagens barbeintløping...

Det skjer så mye på en dag - særlig disse åpne, frie dagene da vi har rom og tid for så mye. Når det ikke er så mange planer at tida blir trang og liten. Kreativitet og ideer finnes det nok av. Men det må få plass - og det har vi nå.

Det er så mye å glede seg over. Det er sol mange ganger i uka. Og tordenvær og pøsregn er faktisk både skummelt og spennende. I bilen ut til Mormor og Morfar lytter vi til en ny lydbok. På Mormors stabbur finnes gamle skatter - veslejenta drømmer seg vekk i Oldemors gamle glansbilder og papirdukker - fra 1920-tallet. Onkel har en kasse full av Hardyguttbøker som Storebror får låne med hjem. Det er jordbær. Det er bringebær. Hagen vår er full av roser. I morgen blir det bading.

Det er godt å være en familie som er sammen nesten hele dagen dag etter dag. Det gir en god rytme i livet. Vi gjør ikke alltid noe sammen  - men vi er sammen. Tilgjengelig og tilstede. Søskenflokken nyter søskenleken sammen - dag etter dag etter dag.

"Nå har jeg hatt sommerferie så lenge at det kjennes helt vanlig," smilte Storebror tilfreds i dag. Slik skal det være.

1 kommentar:

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)