lørdag 13. juli 2013

Drømmeferie i Irland


Sommeren for tretten år siden, da kjæresten min og jeg akkurat hadde funnet hverandre og dermed også fant ut at jammen burde vi vel ha litt ferie sammen også (en sommer da vi egentlig hadde tenkt å jobbe hele sommeren begge to, aleine som vi var...) - da dro vi til Irland. Og siden den gangen har vi tenkt at vi skulle dra tilbake. Fordi vi hadde det så fint der. (Selvfølgelig var det fint; vi var jo nyforelsket, vi kunne ha sittet på en benk i parken i regnvær i en uke og hatt det fantastisk.)

Så gikk det jammen tretten år før vi gjorde det - og vi kom tilbake med tre skolebarn. Og det ble kanskje enda flottere enn sist.

Irland er rett og slett et så fantastisk reisemål og ferieland!

Men det er fint å ha sertifikat og være modig nok til å kjøre med venstrekjøring. Så leier en bil og farter rundt på smale veier med sauer på - og sover på Bed and Breakfast (det finner en i annenhvert hus), spiser middag på pub og koser seg.
Det er natur. Det er historie. Det er kultur. Det er muligheter til å klatre på toppen av grønne fjell, bade i Atlanterhavsbølger og i Irskesjøen. Det er trivelige og hjelpsomme folk overalt. Det er bare å kose seg!

(Det kommer noen ordentlige Irlandsberetninger etterhvert - dette er bare reklamen!)
 (Bildene fra toppen: Keltisk kors på kirkegården ved Rock of Cashel. Utsikt fra en veikant på Iveragh Peninsula (Ring of Kerry). Atlanterhavet slår mot klippene på Valentia Island utenfor Iveragh Peninsula.)

2 kommentarer:

  1. Høres fantastisk ut! Tøffe som kjører på venstre!

    SvarSlett
    Svar
    1. (hadde vel vært enda tøffere om vi kjørte på høyre - men det gjorde vi altså ikke. Men på mange veier så var det vel slik at høyre og venstre ble underordnet - selve veien var så smal at alle måtte kjøre midt i uansett... - og så lirke seg forbi på veiskulderen om en møtte noen...)

      Slett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)