søndag 3. juli 2011

sommerkoking

Man tager hva man haver - en lørdag i juli. Masse rabarbra og oregano fra hagen og alt som finnes av gode rotgrønnsaker i grønnsaksskuffen - pluss godt med løk, hvitløk og annet godt krydder.
Så koker man rabarbrasuppe i en kjele
- og verdens beste og sunneste pizzasaus i en annen. (Fres løk i god olje, kok med sellerirot, gulrot, andre røtter, hvitløk, masse grønne krydder, en del salt og pepper og litt chili, litt sukker og en skje balsamicoeddik. Kok lenge. Kjør i stavmikser til ganske jevn saus. Frys ned i porsjoner til seinere bruk.)

Så blir det glutenfri lørdagspizza og kald rabarbrasuppe til sommergjengen...

(Men det var i går, i dag var det sommerskinke, nypoteter og ny kokt blomkål og en haug med urter fra kjøkkenhagekassene....)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)