onsdag 6. november 2013

På kjøkkenet: Gluten- og melkefrie havrekjeks



Da jeg var barn bakte vi en stor boks med havrekjeks til jul. Disse kjeksene her har vi bakt  noen helger nå. De er supergode - og sunne nok. Hvis du tåler gluten, kan du bruke vanlig hvetemel i stedet for glutenfritt mel.

500 g glutenfri havregryn
300 gram glutenfritt mel (jeg bruker Finax sin melmiks, oransje kartong.)
2 ts natron
ca 100 gram sukker
1 ts salt
5 dl vann
2 ss sirup
250 gram melkefri margarin (Blå Soft  Flora Spesial)

Kjør litt og litt av havregrynene i stavmikseren.
Bland alt det tørre i en bolle.
Smelt margarinen og tilsett vannet og sirupen.
Bland væsken i det tørre.
Sett deigen i kjøleskapet i ca en halv time.

Kjevle deigen ca 2-3 mm tykk. Bruk gjerne rutekjevle på slutten. Skjær ut kjeksene. Bruk eventuelt et glass for å lage runde kjeks.
Stek til de er gyldne, ca 10 min på 200 grader. Avkjøl på rist og oppbevar i boks.



(Oppskriften er delvis hentet fra Voksentoppens Allergikokebok - og delvis fra barndomsminnene.)


1 kommentar:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)