lørdag 12. juli 2014

...midt i alt....

Vi er de privilegerte. 
Vi har modne bringebær i hagen, det er snart 25 grader i Ulsrudvann, vi har en liten familie som blir tettere og nærere og nærere i slike intense og evige sammenkjedede sommerdager. Vi spiser alle måltider ute, vi har mellomstore barn som orker å surre rundt og være våkne i varme sommerkvelder - slik at det etter en lang dag går an å ende med lykter i trærne, varm te og nyplukkede bær og tranflaske og tepper - kveldsmat og Harry Potterlesing - og slik at også neste morgen blir sein og døsig og med en lang sommerfrokost under trærne en gang på formiddagen... 

Det bugner i hagen og drivhuset, (men tomatene er fortsatt like grønne og når kommer det egentlig gresskar på disse enorme plantene). I morgen graver jeg etter de første potetene. Og neste år skal jeg ha dobbelt så mye kjøkkenhage (hvor da??)

Minstemann, den store, store fotballentusiasten i huset, har fått sett mange fotballkamper og har fått løfte om å få se finalen i pysj i morgen kveld. Stor glede. Vi har hatt en begivenhetsrik rundtur mellom fjord og fjell med vandringer i all slags høyder over havet og all slags vær og i alle slags køyesenger. (Nok av klesvask, snart er alle ullsokkene og vottene ryddet vekk igjen, inkludert de jeg strikket som ekstrautstyr underveis på turen....) 
Pusen holder oversikt over svaleredet over snart-elleve-åringens vindu- og den litt mer oppnåelige drømmen, fuglekassa med kjøttmeisunger foran huset. Vi vokter pusen og krysser fingrene for at ungene berger til fuglen er fløyet. En liten pinnsvinkrabat tusler i buskene til alles begeistring. Melk er satt ut.
Og i morgen skal vi svømme enda mye lenger.

Vi er de heldige. 
Mens i Gaza blir innbyggerne bedt om å evakuere. Hvor skal de dra, liksom?
Syriaflyktningene trenger vår humanitære innsats. Mens vi teller hoder og kroner.
Verden snurrer rundt som før. Vi har vår vesle sommerpause. Men vi vet at vi er de heldige.

Takknemlighet. Og ansvar. Og fortsatt underveis.

5 kommentarer:

 1. Har følt så mye på den grelle kontrasten mellom idylliske sommerdager og all lidelse og nød på Gaza og i Syria (og andre steder). Føler meg utrolig takknemlig for livet her. Og skulle ønske det var mer jeg kunne gjøre.

  SvarSlett
 2. finfint. Sommer er sommer og vinter er vinter.
  (pssst- pinnsvin tåler ikke melk, de kan dø)

  SvarSlett
  Svar
  1. ok. Er jo egentlig ingen som tåler melk. Skal ikke sette ut mer. Var restene av lillebrors melk fra kveldsmaten og veslejentas engasjement... Antagelig holder de seg unna servering i plastskåler uansett.

   Slett
  2. Haha, nei melk er Djefulens verk. Nei, men, kumelk altså. Tåles ikke av pinnsvin. Bra du har sånne som krever standsmessig servering av benporselen.

   Slett
 3. Uff, ja. Det er viktig med litt perspektiv. Vi er heldige, heldige, heldige. Enten vi benytter skog og mark eller hage eller park i ferien eller drar til utlandet. Det høres ut som din sommer har vært herlig så langt!! Fortsatt gode dager ønskes deg og dine :-)

  SvarSlett

Skriv! Kommunikasjon er bra! Da må DU være med! (Jeg har dessverre blitt nødt til å sperre for anonyme kommentarer pga. mye plasskrevende spam de siste månedene)